Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

2 dovlecei
Umplutura:
2 linguri orez
2 linguri ceapa tocata
2 linguri urda / ricotta proaspata sau brinza de vaci
2 linguri de feta sau telemea rasa
1 lingura de pecorino
parmezan sau cascaval ras
1 albus
1 legatura de plante aromatice: busuioc, menta, marar, salvie si ce va mai place voua, dar menta sa nu lipseasca
ulei
sare
Sosul Avgolemono:
1 galbenus
zeama de la 1 lamiie
supa de legume
ulei
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Dovlecei taiati pe jumatate si scobiti i-am uns cu ulei si i-am prajit in tigaia de teflon sau pe gratar daca vreti.

Intr-o tigaie am pus ulei, sare si ceapa tocata, am adaugat orezul si am amestecat, apoi am varsat putina cite putina supa si am lasat sa fiarba pina cind orezul era fiert aproape de tot.

Pulpa/miezul de la dovlecei l-am mixat in blender impreuna cu plantele aromatice si le-am rasturnat in tigaia cu orez impreuna cu toate felurile de brinza si albusul dupa ce am stins flacara.

Am umplut dovleceii cu aceasta compozitie si le-am pus sa fiarba la aburi. Daca aveti mai multi dovlecei - destui cit sa stea in picioare cu gaura pe unde i-ati umplut in sus ii puteti fierbe in cratita cu supa pina la jumatatea lor, la foc mic si cu capacul pus. Daca aveti ca mine mai putini si cratiti mari, atunci ori ii fierbeti la aburi, ori ii coaceti in tava la cuptor acoperiti, caci daca ii puneti sa fiarba in supa lungiti in cratita, umplutura o sa iasa din dovlecei in sos.

Pregatim sosul: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid.

Servim dovlecei cu aceast sos... si mai bine nu foarte calzi!

Cu resturile de umplutura, daca va ramin puteti face chiftelute de dovlecei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono