Dovlecei in Crusta Crocanta

Postat pe: 10-10-2010
(1)

Ingrediente

2 dovlecei
2 oua
300 ml iaurt sau smantana
200 g pesmet alb
150 g telemea de vaci
3 lg ulei de masline
piper
sare
Sos:
200 ml smantana 12%grasime
2 lgt ierburi provance
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt ghimbir macinat
piper
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.

Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.

Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei in Crusta Crocanta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dumiany
•  01.04.2011 14:24:19

DELICIOSI SI LA CUPTOR SUNT SI MAI SANATOSI DECAT PRAJITI IN ULEI.FELICITARI.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei in Crusta Crocanta