Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

4-6 dovlecei
600 g urda, cas, telemea, in cantitati egale
2 linguri faina
2 linguri amidon
300-500 ml lapte
1-2 linguri unt
1 legatura marar verde, tocat marunt
100 g cascaval ras
7 linguri iaurt
2 oua
sare
piper

Mod de preparare

Curatati de coaja dovleceii, taiati-i in rondele, presarati-i cu sare si lasati-i la scurs.

Intre timp, faceti un sos alb: caliti putin faina in unt incins, stingeti cu 3 linguri de iaurt, amestecati, adaugati pe rand din lapte si amestecati de fiecare data. Sosul trebuie sa ramana ca o smantana groasa, iar daca are tendinta de a se ingrosa prea tare, luati putin vasul de pe foc.

Dizolvati amidonul in putin lapte rece si puneti-l peste sos, omogenizati, apoi adaugati amestecul de branzeturi si mararul. Lasati inca cateva minute pe foc, amestecand continuu si condimentati cu sare si piper.

Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati un strat de dovlecei scursi, astfel incat rondelele sa se suprapuna putin, imbracati si marginile. Puneti peste dovlecei 1/2 din sosul alb. Nivelati, puneti restul de dovlecei si de sos.

Turneti deasupra, in strat uniform, un amestec obtinut din oua batute usor cu restul de iaurt. Presarati generos cu cascaval ras si dati la cuptor pentru 35-45 min, pana se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta.

Serviti cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei cu Urda, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei cu Urda, la Cuptor