Dovleacul Meu Umplut

Postat pe: 18-10-2010
(0)

Ingrediente

4-5 dovlecei (sau zucchini)
1 piept de pui dezosat
slaninuta cu carnita pe ea (Kaiser)
patrunjel si marar
1 ceapa
cascaval ras (dupa preferinta)
sare si piper dupa gust
1 lingura ulei
1 ardei colorat (rosu)
feliute de rosii pentru decor
vegeta de casa (sau de care aveti)
pesmet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Dovleacul se taie in doua pe lungime, se scobeste, pulpa se tine separat (se foloseste la supa). Carnea de pui se feliaza subtire, slaninuta se taie bucatele. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, patrunjelul si mararul, spalate, se toaca si ele, cascavalul (daca este cazul) se rade pe razatoarea de mere.

Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa, se prajeste 2-3 minute dupa care se adauga carnea de pui si slaninuta. Se lasa la prajit, pana iese ceva grasime din slanina si puiul este pe 85% facut. Se adauga, piper, sare (aveti grija sa nu fie mult pentru ca si vegeta este sarata), vegeta, se mai tine pe foc 1 minut apoi se pune deoparte.

Ardeiul se spala, se taie cubulete, se adauga peste amestecul de carne (nu pe foc). Cu umplutura asta se umplu dovleceii care inainte se sareaza putin si se lasa asa, apoi se spala de sare si se scurg.

Din cratita cu umplutura puneti cate un strop de ulei in fiecare ardei, adaugati umplutura, apoi se presara pesmet peste carnita, cascaval, patrunjelul tocat si mararul, se aseaza o felie de rosie deasupra (pentru decor) si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate, se presara un strop de cascaval peste rosie si se pune din nou la cuptor pentru 1 -2 minute (sa se topeasca cascavalul).

Se serveste cu sos de marar sau fara, dupa preferinta... parerea mea este ca e mai bun cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovleacul Meu Umplut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovleacul Meu Umplut