Ingrediente
● 1 conopida (1 kg- 1 5 kg) |
● 200 gr cascaval ras ( eu am folosit cas ) |
● 300 gr ciuperci proaspete (sunt foarte bune si cele de la conserva) |
● 200 gr sunca |
● 100 gr unt (rama) |
● 500 ml lapte |
● 5 linguri rase faina |
● 1 galbenus |
● zeama de la 1 lamaie |
● pesmet |
● sare |
Mod de preparare
Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cand aceasta da in clocot. Ciupercile proaspete le curatam le taiem felii si apoi le calim pe un pic de ulei. Sunca o taiem cubulete.
Dupa ce am facut toate aceste pregatiri ne apucam sa preparam urmatorul sos ce se va turna peste conopida. Punem 100 gr unt (rama ) la topit si adaugam cele 5 linguri rase de faina, luam de pe foc si treptat adaugam si 500 ml lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Punem inapoi la fiert pana se ingroase un pic apoi il lasam la racit.
Dupa ce e rece adaugam galbenusul si zeama de la 1 lamaie, amestecam pana se omogenizeaza si il punem deoparte.
Conopida fiarta o scoatem intr-un vas. Un vas termorezistent ungem cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam un strat de conopida fiarta peste punem un rand de ciuperci calite, un rand de sunca taiata si un rand de cascaval ras (in cazul meu cas) pe razatoarea mare.
Condimentam cu sare apoi acoperim cu un alt rand de conopida fiarta. Deasupra ultimului strat de conopida turanam sosul alb, saram si presaram din nou cu cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se serveste calda si pentru doritori se poate adauga din abundenta smantana.
Pofta Buna ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Conopida Frantuzeasca" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce am facut toate aceste pregatiri ne apucam sa preparam urmatorul sos ce se va turna peste conopida. Punem 100 gr unt (rama ) la topit si adaugam cele 5 linguri rase de faina, luam de pe foc si treptat adaugam si 500 ml lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Punem inapoi la fiert pana se ingroase un pic apoi il lasam la racit.
Dupa ce e rece adaugam galbenusul si zeama de la 1 lamaie, amestecam pana se omogenizeaza si il punem deoparte.
Conopida fiarta o scoatem intr-un vas. Un vas termorezistent ungem cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam un strat de conopida fiarta peste punem un rand de ciuperci calite, un rand de sunca taiata si un rand de cascaval ras (in cazul meu cas) pe razatoarea mare.
Condimentam cu sare apoi acoperim cu un alt rand de conopida fiarta. Deasupra ultimului strat de conopida turanam sosul alb, saram si presaram din nou cu cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se serveste calda si pentru doritori se poate adauga din abundenta smantana.
Pofta Buna ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Conopida Frantuzeasca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany