Chiftele de Fenicul (fenel)

Postat pe: 25-03-2010
(0)

Ingrediente

2 bucati fenel mai mari
1 ou
50 g sunca
1 ceapa mica
1-2 catei de usturoi taiati marunt sau o lingura de usturoi granulat
patrunjel
sare si piper
2-3 linguri de pesmet
3 linguri de grana, parmezan ras sau cascaval
1 lingura de branza Emmental rasa
ulei

Mod de preparare

Se elimina prima foaie externa, apoi se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie sa fiarba prea mult, dar nici prea putin. Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa in care a fiert si apoi il faceti ca un piure la blender. Presati cu o lingura intr-o strecuratoare lichidul lasat.

Puneti fenelul intr-un castron, adaugati oul, branza, sunca taiata cubulete marunt, pesmetul, ceapa cruda tocata marunt, usturoiul, patrunjelul, sare si piper, amestecati bine. Formati chiftele care le dati prin faina si apoi prin pesmet. Le frigeti pe ambele parti in uleiul bine incalzit.

Se scurg de grasime pe un servet de bucatarie.
Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.

Se pot coace si in cuptor: se unge tava sau hartia de cuptor cu ulei, se pun chiftelele si se coc in cuptorul incalzit 30 minute, eventual le intoarceti daca este nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftele de Fenicul (fenel)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftele de Fenicul (fenel)