Ingrediente
● 2 bucati fenel mai mari |
● 1 ou |
● 50 g sunca |
● 1 ceapa mica |
● 1-2 catei de usturoi taiati marunt sau o lingura de usturoi granulat |
● patrunjel |
● sare si piper |
● 2-3 linguri de pesmet |
● 3 linguri de grana, parmezan ras sau cascaval |
● 1 lingura de branza Emmental rasa |
● ulei |
Mod de preparare
Se elimina prima foaie externa, apoi se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie sa fiarba prea mult, dar nici prea putin. Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa in care a fiert si apoi il faceti ca un piure la blender. Presati cu o lingura intr-o strecuratoare lichidul lasat.
Puneti fenelul intr-un castron, adaugati oul, branza, sunca taiata cubulete marunt, pesmetul, ceapa cruda tocata marunt, usturoiul, patrunjelul, sare si piper, amestecati bine. Formati chiftele care le dati prin faina si apoi prin pesmet. Le frigeti pe ambele parti in uleiul bine incalzit.
Se scurg de grasime pe un servet de bucatarie.
Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.
Se pot coace si in cuptor: se unge tava sau hartia de cuptor cu ulei, se pun chiftelele si se coc in cuptorul incalzit 30 minute, eventual le intoarceti daca este nevoie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele de Fenicul (fenel)" nu uita sa ii faci un review.
Puneti fenelul intr-un castron, adaugati oul, branza, sunca taiata cubulete marunt, pesmetul, ceapa cruda tocata marunt, usturoiul, patrunjelul, sare si piper, amestecati bine. Formati chiftele care le dati prin faina si apoi prin pesmet. Le frigeti pe ambele parti in uleiul bine incalzit.
Se scurg de grasime pe un servet de bucatarie.
Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.
Se pot coace si in cuptor: se unge tava sau hartia de cuptor cu ulei, se pun chiftelele si se coc in cuptorul incalzit 30 minute, eventual le intoarceti daca este nevoie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele de Fenicul (fenel)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany