Cartofii i-am spalat bine si i-am copt pe jumatate la cuptorul cu microunde.In timp ce se raceau cartofii am preparat umplutura astfel:in uleiul de masline am calit cipercile taiate felii subtiri si morcovul rondele,peste ele am adaugat concentratul de legume si am lasat la foc mic sa se inmoaie bine.Apoi am adaugat orezul spalat si scur bine si am lasat sa se mai caleasca putin.
Peste acest amestec am adaugat 4 cescute de apa si am lasat la foc mic pana ce orezul a fiert.La final am adaugat ardeiul gras taiat cubulete mici si am potrivit de sare si piper.
Cartofii raciti i-am curatat de coaja ...cei mari i-am taiat in doua si i-am scobit ,iar cei mai mici am taiat un sfert din ei si deasemeni i-am scobit.Cartofii astfel pregatiti i-am umplut cu orezul care intre timp s-a racorit....i-am asezat intr-o forma de sticla,peste ei am adaugat un sos de smantana format din smantana in care am desfacut o lingura de faina ,sare si piper dupa gust.
Inainte de ai baga la cuptor am ras deasupra lor un pic de cascaval
Se tin la cuptor la foc potrivit cam 20 min....poate un pic si mai mult...
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii