Cartofi umpluti

Complexitate
redusa
Cartofi umpluti

Ingrediente

  • am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 0 cescuta de orez
  • 6 ciuperci
  • un morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg ulei masline
  • 4 cartofi
  • o lg concentrat de legume
  • piper
  • 250ml smantana
  • un pic de cascaval
  • o lg de faina

Mod de preparare

Cartofii i-am spalat bine si i-am copt pe jumatate la cuptorul cu microunde.In timp ce se raceau cartofii am preparat umplutura astfel:in uleiul de masline am calit cipercile taiate felii subtiri si morcovul rondele,peste ele am adaugat concentratul de legume si am lasat la foc mic sa se inmoaie bine.Apoi am adaugat orezul spalat si scur bine si am lasat sa se mai caleasca putin.
Peste acest amestec am adaugat 4 cescute de apa si am lasat la foc mic pana ce orezul a fiert.La final am adaugat ardeiul gras taiat cubulete mici si am potrivit de sare si piper.
Cartofii raciti i-am curatat de coaja ...cei mari i-am taiat in doua si i-am scobit ,iar cei mai mici am taiat un sfert din ei si deasemeni i-am scobit.Cartofii astfel pregatiti i-am umplut cu orezul care intre timp s-a racorit....i-am asezat intr-o forma de sticla,peste ei am adaugat un sos de smantana format din smantana in care am desfacut o lingura de faina ,sare si piper dupa gust.
Inainte de ai baga la cuptor am ras deasupra lor un pic de cascaval
Se tin la cuptor la foc potrivit cam 20 min....poate un pic si mai mult...
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie