Ingrediente

4 cartofi mari
2 cepe mari
2 rosii mari
8 linguri de branza rasa(eu am folosit cascaval ras)
ulei
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Primul lucru care trebuie facut este sa punem cuptorul la incins la 150 grade.
Cartofii se taie in rondele subtiri si se pun la fiert in apa clocotita si putin sarata timp de 3 minute.Se scurg.
Ceapa se taie rondele si se caleste.Se ia de pe foc inainte sa capete culoare.
Intr-un vas yena se intinde un sfert din cantitatea de ceapa,se pune un strat de rosii taiate rondele fine si sare.
Apoi se intind cartofii peste rosii,inca un strat de ceapa si branza rasa.Se pune alt strat de rosii,restul de ceapa si se stropeste cu putin ulei.Se da la cuptor pentru aprox.30 minute.
Se pot pune si straturi de masline negre tocate.Ii da un gust aparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi a la Provenzal" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adina_83
•  08.05.2010 03:40:03

Iti dai seama ca am incercat reteta numai citind ingredientele.Acolo, in dreptul unuia, este o mica paranteza.Este imposibil sa ramana cartofii cruzi.Tine cont de faptul ca ii treci prin fierbere timp de 3 minute,ceea ce inseamna ceva.
Iti dau un sfat:SCHIMBA CUPTORUL!!!!!!!!!!!!!Poate ajuta la ceva.

in_bucatarie
•  26.03.2010 13:16:38

am incercat reteta si,din pacate arata dezgustator,am tinut vasul jena de doua ori cate 30min in cuptor,(nu numai 30min!!)si cartofii au ramas cruzi...
am risipit ingredientele....este reteta incercata de cine o posteaza?

lucia_bp
•  05.02.2009 21:30:34

Excelent preparat!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi a la Provenzal