Puneti la fiert laptele, untul si sarea. Cand laptele clocoteste, adaugati faina amestecand mereu, pt. a nu se forma cocoloase. Luati vasul de pe foc, lasati compozitia 10 minute la racit si apoi adaugati urda ( eu am pus telemea ca nu am avut urda) si branza rase, ouale batute putin, ierburile tocate fin si smantana.
Puneti compozitia in castronele ( doua sau patru, nu in forme asa mici cum le-am pus eu pt. ca dupa coacere se lasa si nu prea mai ramane miez) unse cu unt si si tapetate cu pesmet. Le dati la cuptor pt. aproximativ 45min la foc mic. ( sau asezati castroanele intr-un vas mai mare cu apa, la bain-marie, la fiert, la foc potrivit. )
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii