Budinca de Conopida cu Brinza

Postat pe: 12-11-2011
(0)

Ingrediente

o conopida medie (intre 700 gr si 1 kg)
200 gr brinza Quartirolo Lombardo (telemea romaneasca, feta greceasca sau brinza mexicana propusa de Pupi - depinde unde va aflati)
2 oua
4 linguri cu faina
400 ml lapte
sare, nucsoara
Parmezan sau alt cascaval ras si pesmet
pentru tava:
unt si pesmet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Spalati si curatati conopida, o fierbeti in apa sarata cca 20 minute, o scurgeti bine de apa in are a fiert intr-o strecuratoare.

In aceeasi oala in care a fiert amestecati laptele cu faina, sare, nucsoara (doar un praf cit un virf de cutit). Aduiagati conopida rupta in buchetele mici de tot sau chiar strivita grosolan cu o furculita. Brinza rasa pe razatoarea mare sau strivita cu furculita si ouale batute ca pentru omleta. o sa obtineti o compozitie destul de lichida.

Ungeti tava cu unt si presarati pesmet.
Varsati amestecul si radeti deasupra parmezan sau alt cascaval si presarti putin pesmet.
Introduceti in cuptorul gata incalzit la 180-200°c si coaceti cca 20 minute sau pina cind se formeaza o crusta aurie deasupra.

Lasati sa se raceasca minim 10-15 minute inainte sa serviti sau cel mai bine lasati sa se raceasca, taiati si apoi reincalziti putin inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Conopida cu Brinza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Conopida cu Brinza