Budinca de Ciuperci in Aluat

Postat pe: 12-12-2010
(2)

Ingrediente

Aluat:
200 ml ulei
5 linguri apa
faina cat cuprinde (aproximativ 325- 350 g) - sare
piper
Umplutura:
600 g ciuperci
2 cepe
6 oua
2 linguri smantana
2 linguri ulei
2 linguri pesmet
1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
putin unt
sare
piper
Pentru servit:
smantana, optional

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura.

Umplutura:
Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt.

Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma.

Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati.

Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Ciuperci in Aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  14.05.2013 14:46:13

Weisthal_mihaela, ma bucura faptul ca ti-a fost pe plac.

weisthal_mihaela
•  14.05.2013 10:19:18

Am facut-o... si e foarte buna. Am sa pastrez reteta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Ciuperci in Aluat