Ingrediente
● Aluat: |
● 200 ml ulei |
● 5 linguri apa |
● faina cat cuprinde (aproximativ 325- 350 g) - sare |
● piper |
● Umplutura: |
● 600 g ciuperci |
● 2 cepe |
● 6 oua |
● 2 linguri smantana |
● 2 linguri ulei |
● 2 linguri pesmet |
● 1 legatura patrunjel verde, tocat marunt |
● putin unt |
● sare |
● piper |
● Pentru servit: |
● smantana, optional |
Mod de preparare
Aluat:
Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt.
Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma.
Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de Ciuperci in Aluat" nu uita sa ii faci un review.
Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt.
Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma.
Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de Ciuperci in Aluat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.05.2013 14:46:13
Weisthal_mihaela, ma bucura faptul ca ti-a fost pe plac.