Ingrediente

600 gr bame curatate,
2 cepe mari taiate felii,
1 usturoi,
3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,
2 rosii mari taiate felii ,
1 mana de patrunjel tocat,
1 ceasca cu otet,
1 ceasca ulei si inca una cu apa
2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.
Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.
Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.
Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Se servesc caldute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bame" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ancuta78
•  28.02.2011 11:46:21

si chiar sunt delicioase?

cristyd
•  07.01.2010 21:53:59

Asta e tristetea mea ca nu gasesc bame in Slovakia. Vai ce as mai manca.

mast
•  14.10.2008 21:30:28

Eu adaug in aceasta mancarica si cubulete de vinete pe care le-am prajit un pic. (vinetele le-am curatat de coaja, le-am taiat rondele si le-am tinut o jumatate de ora presarate cu sare).

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bame