Vita marinara

Complexitate
redusa
Vita marinara

Ingrediente

  • 500g carne de vita gen ragout
  • 200g de gambas( creveti mari)
  • 2 rosii
  • partea verde de la un praz
  • cateva ciuperci urechile lui Iuda
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapa
  • 1lingurita de condimente boabe(piper, mustar, coriandru, ienibahar)
  • 1 lingura de condimente pentru carne( chili, paprica, coriandru, piper negru, usturoi)
  • sare
  • paprica
  • 1l si 1/2 de supa de vita
  • 100ml de supa de crustacee, peste
  • 40ml de smantana
  • 30g faina + 10g
  • 30g de unt
  • apa( daca necesar)
  • 1lingura de ulei de masline

Mod de preparare


Spalam si taiam carnea maruntel. Morcovii ii curatam si ii taiam bucati mai mari, ceapa se curata si se taie in 4.

Pudram carnea cu cele 10g de faina si se coloreaza in tigaie. Adaugam un pic de apa si lasam sa fiarba.

Pregatim o oala ce merge la cuptor, asezam morcovii, ceapa, ciupercile si carnea. Adaugam condimentele si varsam deasupra supa de vita si daca mai este nevoie apa.

Acoperim cu capacul, si dam la cuptor timp de 2 ore, pana cand carnea e fiarta, scoatem din cuptor si adaugam rosiile cojite si taiate marunt si prazul taiat in bucati. Verificam asezonarea. Bagam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Varsam trei sferturi din lichidul ramas intr-un vas si vom aseza deasupra legumelor si a carnii crevetile spalate si decorticate, amestecam putin si acoperim , mai dam la cuptor maxim 5 minute.

Pe foc topim intr-o craticioara cele 30g de unt si adaugam 30g de faina, treptat incorporam lichidul ramas de la carne si cei 100ml de supa de crustacee, asteptam sa se ingroase si adaugam smantana, paprica, amestecam si dam deoparte.

Servim in farfurii adanci carnea cu legumele si un pic de sos, varsam restul de sos intr-o sosiera si il servim alaturi, asa fiecare persoana mai poate adauga dupa plac.

Mancarea poate fi acompaniata de garnitura de orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert rulouri cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Desert rulouri cu crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!