Am ales sa pregatesc inspirindu-ma dupa reteta din cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” de Radu Anton Roman, cu mici modificari legate in primul rind de modul nostru de a gati si minca (fara prajeli atunci cind aceastea pot fii evitate, fara untura) si in al doilea rind pentru ca varza de aici nu este la fel de frageda ca cea din Romania.
- Se toacã ceapa, se înãbusã în ulei împreunã cu carnea – se adauga putinã sare
- Varza se toacã si se pune la fiert in apa cu sare, cine vrea poate chiar sa adauge si zeama de lamiie care va da putina aciditate verzei dulci. Se fierbe pina cind devine transparenta.
- Orezul se fierbe doar pe jumatate în apã putin sãratã
- când carnea s-a muiat bine, se amestecã cu boiaua si smântâna, se
potriveste de sare si piper
- Se unge un vas cu ulei
- Se aseazã: 1) strat de varzã; 2) strat de carne; 3) strat de orez; ultimul strat
e de varzã, intre straturi putem pune si unul subtire de smintina
- Se dã la cuptor, o orã si mai bine
Se serveste cu smintina.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunTortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A...
Tort cu ciocolata, banane si capsuni• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii