Varza a la Cluj (III)

Postat pe: 25-03-2011
(3)

Ingrediente

1/2 varza dulce
500 g carne tocatã porc
4 linguri ulei
boia dulce
1/2 ceapã mica
80 g orez
smantana
sare
piper

Mod de preparare

Am ales sa pregatesc inspirindu-ma dupa reteta din cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” de Radu Anton Roman, cu mici modificari legate in primul rind de modul nostru de a gati si minca (fara prajeli atunci cind aceastea pot fii evitate, fara untura) si in al doilea rind pentru ca varza de aici nu este la fel de frageda ca cea din Romania.

- Se toacã ceapa, se înãbusã în ulei împreunã cu carnea – se adauga putinã sare
- Varza se toacã si se pune la fiert in apa cu sare, cine vrea poate chiar sa adauge si zeama de lamiie care va da putina aciditate verzei dulci. Se fierbe pina cind devine transparenta.
- Orezul se fierbe doar pe jumatate în apã putin sãratã
- când carnea s-a muiat bine, se amestecã cu boiaua si smântâna, se
potriveste de sare si piper
- Se unge un vas cu ulei
- Se aseazã: 1) strat de varzã; 2) strat de carne; 3) strat de orez; ultimul strat
e de varzã, intre straturi putem pune si unul subtire de smintina
- Se dã la cuptor, o orã si mai bine

Se serveste cu smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza a la Cluj (III)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

biaskitchen
•  13.03.2013 18:15:17

Si mie mi-a placut cel mai mult reteta ta de varza a la Cluj .
Chiar acum o pregatesc.
5 stelute de la mine!

danielcozma391
•  06.03.2013 13:36:24

Vin sa completez prin faptul ca din 5 retete aceasta ma facut sa o urmaresc indeaproape deoarece mi a starnit oliaca di interes.
O reteta echilibrata,frumos si placut in acelasi timp.

xanora
•  21.05.2012 23:20:16

Ole por tus huevos ar spune spaniolii pt ca ai mentionat un clasic si adaosul tau la asta! Desi eu as merge pe varianta neaosa daca e sa o fac, cea cu unsoare si slana afumata :))) chiar acum am oprit focul la sarmale cu varza..murata sub soarle iberic si carnat afumat de la Sugag hihi
Mai am niste varza murata pe care o voi pregati dupa reteta ta sic!
Multam fain!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza a la Cluj (III)