Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat.
Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime.
Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei , si o codimentam si pe ea cu sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel:
Primul rand va fi unul de varza ,peste punem un rand de carne , apoi un rand de orez fiert , in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza , carne , orez, smantana ,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele , dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas.
Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute.
Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii