Tocanita cu Carne si Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu Carne si Legume

Ingrediente

  • - 1 dovlecel
  • - 1 morcov
  • - 1 praz (doar partea alba)
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1/2 kg carne de porc
  • - 1 cutie de rosii (deja taiate si scurs sosul)
  • - 1 cutie mica de mazare
  • - 1 lingura bulion
  • - sare, piper
  • - 1 lingurita vegeta
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde sau marar

Mod de preparare

Se curata morcovul de coaja, se taie in jumatate pe lung si se taie felii subtiri. Dovlecelul se spala cu apa rece, se sterge, se taie capetele dupa care se taie in jumatate pe lung si dupa aceea se taie cuburi mai mari.

Prazul (doar partea alba), se spala f. bine cu apa rece ca sa iasa tot nisipul/pamintul dintre frunze, se stoarce de apa in exces, se taie in jumatate pe lung iar dupa aceea se taie felii subtiri. Se pun cele 2 linguri de ulei de masline in cratita, se adauga prazul, cateii de usturoi iar dupa 1-2 minute se adauga si morcovul taiat. Se presara putina sare si piper si se amesteca circa 5 minute dupa care se adauga carnea de porc taiata bucati potrivite.

Intre timp scurgem rosiile de sos si le adaugam peste ceapa si morcov plus lingura de bulion. Scurgem si mazarea de apa din conserva si o clatim bine cu apa rece dupa care o adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam 1/2 pahar cu apa calda si lasam la foc mic cam 15 minute. Eu am avut ramase de la supa de farro si o tija de telina si am pus-o si pe aceasta impreuna cu toate ingredintele in cratita. La sfirsit se pun si dovleceii la fiert, patrunjelul taiat (sau marar) si se lasa circa 10 minute.

Eu am scos tija de telina si cateii de usturoi si i-am aruncat dupa ce au fiert! La sfirsit se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga sare, piper sau putina vegeta.

Pofta Buna!
Este foarte buna cu paine prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie