Ingrediente
● 1 dovlecel |
● 1 morcov |
● 1 praz (doar partea alba) |
● 3 catei de usturoi |
● 1/2 kg carne de porc |
● 1 cutie de rosii (deja taiate si scurs sosul) |
● 1 cutie mica de mazare |
● 1 lingura bulion |
● sare, piper |
● 1 lingurita vegeta |
● 2 linguri ulei de masline |
● patrunjel verde sau marar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se curata morcovul de coaja, se taie in jumatate pe lung si se taie felii subtiri. Dovlecelul se spala cu apa rece, se sterge, se taie capetele dupa care se taie in jumatate pe lung si dupa aceea se taie cuburi mai mari.
Prazul (doar partea alba), se spala f. bine cu apa rece ca sa iasa tot nisipul/pamintul dintre frunze, se stoarce de apa in exces, se taie in jumatate pe lung iar dupa aceea se taie felii subtiri. Se pun cele 2 linguri de ulei de masline in cratita, se adauga prazul, cateii de usturoi iar dupa 1-2 minute se adauga si morcovul taiat. Se presara putina sare si piper si se amesteca circa 5 minute dupa care se adauga carnea de porc taiata bucati potrivite.
Intre timp scurgem rosiile de sos si le adaugam peste ceapa si morcov plus lingura de bulion. Scurgem si mazarea de apa din conserva si o clatim bine cu apa rece dupa care o adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam 1/2 pahar cu apa calda si lasam la foc mic cam 15 minute. Eu am avut ramase de la supa de farro si o tija de telina si am pus-o si pe aceasta impreuna cu toate ingredintele in cratita. La sfirsit se pun si dovleceii la fiert, patrunjelul taiat (sau marar) si se lasa circa 10 minute.
Eu am scos tija de telina si cateii de usturoi si i-am aruncat dupa ce au fiert! La sfirsit se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga sare, piper sau putina vegeta.
Pofta Buna!
Este foarte buna cu paine prajita! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita cu Carne si Legume" nu uita sa ii faci un review.
Prazul (doar partea alba), se spala f. bine cu apa rece ca sa iasa tot nisipul/pamintul dintre frunze, se stoarce de apa in exces, se taie in jumatate pe lung iar dupa aceea se taie felii subtiri. Se pun cele 2 linguri de ulei de masline in cratita, se adauga prazul, cateii de usturoi iar dupa 1-2 minute se adauga si morcovul taiat. Se presara putina sare si piper si se amesteca circa 5 minute dupa care se adauga carnea de porc taiata bucati potrivite.
Intre timp scurgem rosiile de sos si le adaugam peste ceapa si morcov plus lingura de bulion. Scurgem si mazarea de apa din conserva si o clatim bine cu apa rece dupa care o adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam 1/2 pahar cu apa calda si lasam la foc mic cam 15 minute. Eu am avut ramase de la supa de farro si o tija de telina si am pus-o si pe aceasta impreuna cu toate ingredintele in cratita. La sfirsit se pun si dovleceii la fiert, patrunjelul taiat (sau marar) si se lasa circa 10 minute.
Eu am scos tija de telina si cateii de usturoi si i-am aruncat dupa ce au fiert! La sfirsit se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga sare, piper sau putina vegeta.
Pofta Buna!
Este foarte buna cu paine prajita! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita cu Carne si Legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany