Se puna apa la fiert, cu sare. Se adauga incet si se mesteca continu in prafuri, malaiul. Se mesteca continuu timp de 10 minute pina cand malaiul prinde un pic de consistenta. Nu trebuie fiert tare ca si mamaliga, si secretul este: compozitia sa nu fie groasa ca si mamaliga.
De aceea se pune malai pana cand prinde un pic de consistenta si seamana cu maioneza, trebuie sa fie o mamaliga foarte moale.
deci atentie la cantitatea de malai.
Separat se prajesc jumarile si cirnaciorii oltenesti si se taie cuburi, se taie ceapa felii.
Se scoate terciul pe o farfurie adanca, se lasa sa faca crusta - in 3-4 minute, se rade brinza de oaie si se presara peste el.
Se serveste alaturi cu jumarile, carnaciorii si ceapa felii cruda.
se poate folosi si cu putina smantana pentru cei care doresc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeuraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii