Terci ca la Bunicul Ilie

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

malai
sare
cirnaciori oltenesti
jumari
ceapa
branza de oaie tare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se puna apa la fiert, cu sare. Se adauga incet si se mesteca continu in prafuri, malaiul. Se mesteca continuu timp de 10 minute pina cand malaiul prinde un pic de consistenta. Nu trebuie fiert tare ca si mamaliga, si secretul este: compozitia sa nu fie groasa ca si mamaliga.
De aceea se pune malai pana cand prinde un pic de consistenta si seamana cu maioneza, trebuie sa fie o mamaliga foarte moale.
deci atentie la cantitatea de malai.
Separat se prajesc jumarile si cirnaciorii oltenesti si se taie cuburi, se taie ceapa felii.
Se scoate terciul pe o farfurie adanca, se lasa sa faca crusta - in 3-4 minute, se rade brinza de oaie si se presara peste el.

Se serveste alaturi cu jumarile, carnaciorii si ceapa felii cruda.
se poate folosi si cu putina smantana pentru cei care doresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Terci ca la Bunicul Ilie" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  17.01.2013 18:59:29

Ma simt in al noualea cer cand mi-aduc aminte de clipele copilariei in care bunicii si numai ei ne rasfatau cu asa ceva. Toata stima.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Terci ca la Bunicul Ilie