Spata de Porc in Sos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Spata de Porc in Sos

Ingrediente

  • 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • boaber de piper
  • 1 foaie de dafin
  • Pentru sos:
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 350 rosii decojite in suc de rosii
  • 6 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • o crenguta cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 350 ml apa

Mod de preparare

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase.
Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate.
Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Lasam sa fiarba carnea pana este bine patrunsa.
Cand este fiarta, stingem aragazul, scoatem ceapa si morcovul, pe care o sa le folosim la sos.
Sosul:
Ceapa fiarta o tocam marunt, morcovul il taiem rondele.
Rosiile decojite le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile decojite.
Le transferam pe aragaz, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Punem apa, pasata de rosii, mustarul, sare, piper, boiaua dulce si crenguta de cimbru.
Amestecam bine, dam drumul si bucatilor de carne.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand sosul s-a ingrosat, curatam usutoriul, il zdrobim si il incorporam in friptura noastra.
Mai lasam 1-2 minute pe foc.
Se serveste calda, cu muraturi sau o salata.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie