Snitele (Bastonase) din Burta

Complexitate
redusa
Snitele (Bastonase) din Burta

Ingrediente

  • 400 gr (cca) Burta de vita
  • 1-2 oua
  • faina sau pesmet
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras - optional

Mod de preparare

* Alegeti intre faina sau pesmet in functie de cum va place ca sa iasa mai crocant sau nu. Eu am folosit doar faina de griu dur, cea din care se fac pastele fara ou

- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri

- taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca

- bateti ouale cu putina apa sau lapte ca sa se rupa "nervul" oului

- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin
1. faina, ou si pesmet sau
2. prin faina, ou si din nou faina, sau:
3. puteti sa adaugati putin malai in faina si sa faceti alta varianta:. faina, ou si faina amestecata cu putin malai
4. faina cu parmezan ras, ou batut si apoi prin pesmet etc ... caci variantele sunt aproape infinite

- incalziti tigaia cu ulei si puneti pe rind bucatile la prajit (se pot coace si in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt, pina cind se rimenesc, dar desi mult mai light si sanatos dureaza mai mult). In tigaia cu ulei cind se rumenesc le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati pina devin si de data asta aurii si crocante.
In reteta asta snitelele sunt mini, niste felii subtiri ca niste bastonase caci am cumparat burta deja taiata. Insa se pot face si snitele normale din bucati mai mari de burta.

Foarte bune linga un piure de cartofi, cartofi fierti sau copti dar si ca o gustare/ aperitiv, finger food sau pentru o masa la iarba verde caci sunt bune chiar si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura