Ingrediente
● 2 piepti de pui |
● 7 cartofi |
● 4 frunze de salata verde |
● 10 castraveciori |
● 4-5 ridichi |
● 10 rosii chery |
● 1 ceapa rosie |
● maioneza |
● usturoi |
● sare, piper, boia iute |
● condimente pentru pui |
● ulei de masline |
● optional ketchup |
● 1 punga cu lipii libaneze |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Castravetii se taie rondele mai subtirele, si eu ii pun putin la scurs intr-o sita, ca sa nu se scurga zeama din ei in lipie.
Pieptul de pui se spala si se taie fasiute cam de 1 cm, si se inabusa in ulei de masline pana se rumeneste putin, apoi se adauga putine condimenete de pui si putina boia iute.
Cartofii se taie pai si se parjesc.
Salata si ridichile se taie fasii, rosiile chery in 2, ceapa fasii, iar maioneza se amesteca cu putin usturoi in care se pune 1 lingurita zeama de lamaie sa ii mai taie din tarie.
Se incalzeste lipia si se adauga asa:
- maioneza cu usturoi
- puiul
- cartofii
- castravetii
- rosiile
- ceapa
- ridichile
- salata verde
- ketchup
Se ruleaza shaorma si se prinde cu o punguta de plastic la capat.
Pofta mare!
Eu aleg sa nu pun ulei si otet in salata verde, pentru ca asa cum am spus si la castraveciori, nu imi place sa se scurga nimic din ea... :)
Este o reteta foarte buna si gustoasa, si este mult mai buna facuta in casa decat cea cumparata de la chioscuri! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Shaorma" nu uita sa ii faci un review.
Pieptul de pui se spala si se taie fasiute cam de 1 cm, si se inabusa in ulei de masline pana se rumeneste putin, apoi se adauga putine condimenete de pui si putina boia iute.
Cartofii se taie pai si se parjesc.
Salata si ridichile se taie fasii, rosiile chery in 2, ceapa fasii, iar maioneza se amesteca cu putin usturoi in care se pune 1 lingurita zeama de lamaie sa ii mai taie din tarie.
Se incalzeste lipia si se adauga asa:
- maioneza cu usturoi
- puiul
- cartofii
- castravetii
- rosiile
- ceapa
- ridichile
- salata verde
- ketchup
Se ruleaza shaorma si se prinde cu o punguta de plastic la capat.
Pofta mare!
Eu aleg sa nu pun ulei si otet in salata verde, pentru ca asa cum am spus si la castraveciori, nu imi place sa se scurga nimic din ea... :)
Este o reteta foarte buna si gustoasa, si este mult mai buna facuta in casa decat cea cumparata de la chioscuri! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Shaorma" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 19.02.2010 06:13:24
ma scuzati va rog dar asta nu e reteta de shaoarma ci de mancare chinezeasca piept de pui prajit in woak si cu legume Shaoarma dupa nume e specialitate turceasca care se vinde mai ales pe strada s-au in piata si s-a raspandit on tot orientul mijlociu ca Liban Israel Egipt Siria si din cauza lucratorilor Romani care au lucrat in orient au adus si in Romania Shaoarma se face cu carne de oaie si printre feliile de carne de oaie s-au de curcan rosu se pune slanina de oaie de la partea din spate a oii
este adevarat ca dupa ce se prajeste carnea se pune in lipia libaneza carnea taiata in bicatele mici si se adauga salata ,ridichi ,castraveti mirati etc si se adauga si Thina Shaoarma este in orient ce este Hamburgherul in occident