Sarmalute ca la Mama Acasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • condimente pt sarmale
  • cimbru
  • sare
  • 1 cana orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • foi de sarmale

Mod de preparare

Intr-un vas, se amesteca carnea tocata, ouale, sarea, condimentele si cimbru. Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se amesteca. Cand s-a racit, se adauga in compozitie si se omogenizeaza; separat, se taie foile pt sarmale; pe fiecare frunza, se pune cate putin din compozitie; se aseaza int-o oala, un strat de varza tocata marunt, apoi se aseaza sarmalele si la sfarsit, se pune iar un strat de varza; se pune apa peste ele si se fierb la foc potrivit
Se pot servi cu smantana peste si cu turta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate