sarmale in foi de varza acra

Postat pe: 06-11-2015
(0)

Ingrediente

700 gr carne pui (piept si pulpe superiare dezosate am folist eu)
100 gr orez
1 conseva rosii decojite intregi
1 legatura ceapa verde
1 legatura mica de marar
1 legatura mica patrunjel
1 morcov ras
sare, piper
1 lingura cimbru
100 gr apa daca este necesar la fiert
1 varza acra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min


Eu prefer de fiecare daca cand fac mancare cu carne tocata sa o cumpar eu si sa o toc acasa, asa sunt sigura ce pun in farfurie. Asa ca am cuparat un piept de pui si 400 gr de pulpe dezosate care le-am tocat la robot. Orezul l-am spalat si l-am lasat in apa sa se hidrateze putin. Intre timp am spalat zarzavatul si l-am ticat marunt. Intr-un bol am amestecat bine carnea cu orezul scurs bine de apa, verdeturile, morcovul ras, sare, piper si o lingura de bulion asta daca vreti voi.


Am ales frunzele din varza si le-am taiat marimi potrivire.Dupa care am inpachetat fiecare sarmaluta. Si uite asa una cate una gata si vasul meu s-a umplut.

Am pasat rosiile decojite cu ajutorul mixerului vertical, dar nu foarte tare , am lasat si cateva bucatele sa se vada si am turnat totul peste sarmale.Am pus putin cimbru si piper peste rosii. Daca vi se pare ca e prea putina zeama puteti aduga si putina apa.

Am dat totul la cuptor la foc mediu timp de 1 ora si 30 min , cel mai bine gustati sa fiti siguri ca este gata.

Pofta buna dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara sarmale in foi de varza acra" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei sarmale in foi de varza acra