sarmale in foi de varza acra

Postat pe: 06-11-2015
(0)

Ingrediente

700 gr carne pui (piept si pulpe superiare dezosate am folist eu)
100 gr orez
1 conseva rosii decojite intregi
1 legatura ceapa verde
1 legatura mica de marar
1 legatura mica patrunjel
1 morcov ras
sare, piper
1 lingura cimbru
100 gr apa daca este necesar la fiert
1 varza acra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min


Eu prefer de fiecare daca cand fac mancare cu carne tocata sa o cumpar eu si sa o toc acasa, asa sunt sigura ce pun in farfurie. Asa ca am cuparat un piept de pui si 400 gr de pulpe dezosate care le-am tocat la robot. Orezul l-am spalat si l-am lasat in apa sa se hidrateze putin. Intre timp am spalat zarzavatul si l-am ticat marunt. Intr-un bol am amestecat bine carnea cu orezul scurs bine de apa, verdeturile, morcovul ras, sare, piper si o lingura de bulion asta daca vreti voi.


Am ales frunzele din varza si le-am taiat marimi potrivire.Dupa care am inpachetat fiecare sarmaluta. Si uite asa una cate una gata si vasul meu s-a umplut.

Am pasat rosiile decojite cu ajutorul mixerului vertical, dar nu foarte tare , am lasat si cateva bucatele sa se vada si am turnat totul peste sarmale.Am pus putin cimbru si piper peste rosii. Daca vi se pare ca e prea putina zeama puteti aduga si putina apa.

Am dat totul la cuptor la foc mediu timp de 1 ora si 30 min , cel mai bine gustati sa fiti siguri ca este gata.

Pofta buna dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta sarmale in foi de varza acra" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei sarmale in foi de varza acra