Sarmale cu pasat si ciolan afumat

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1 ciolan afumat
slanina afumata taiata fasii
varza murata
300 gr pasat
2 cepe
sare , piper, 1lingurita boia
10-15 boabe piper
100 ml ( 3 linguri mari de untura )
1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat

Mod de preparare

Desfacem frunzele de varza murata ,taiem cotoarele si le spalam intr-o apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim pe ulei sau pe untura. Punem lingurita de boia. Pasatul se spala in 3-4 randuri de apa , se stoarce si se pune la ceapa calita cu care o lasam cam 2-3 minute pe foc si apoi adaugam cca.150 ml apa si o lasam pe foc sa fiarba pana se ingroase ( se procedeaza asa ca pasatul sa fie un pic mai moale , asa el va fierbe mai repede ).

Lasam compozitia sa raceasca si mai mult de jumate din ciolanul afumat il taiem cubulete si il punem la pasat. Se amesteca totul si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Incepem sa umplem foile de varza cu compozitia in asa fel ca in mijlocul fiecarei umpluturi de pe foaie sa punem si o feliuta de slanina.

Pe fundul oalei de lut asezam o mana buna de varza tocata marunt, crenguta de cimbru, marar restul de ciolan afumat , slaninuta daca a ramas apoi punem sarmalele umplute. acoperim cu varza marunta , sau si cu o farfurioara mai mica , punem apa , cateva boabe de piper si dam oala la cuptor, unde il vom tine la foc mic cca. 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale cu pasat si ciolan afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elysium
•  20.01.2016 10:26:45

Selectam colaboratori pentru marketing si vanzari online. Oferim cursuri gratuite si asistenta pe toata durata colaborarii, contract de comision si scrisoare de recomandare. Oferta este valabila pentru toate localitatile din tara. Cerem seriozitate, implicare, perseverenta, abilitati de operare in Word, Excel, PDF
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati pe adresa de email :laura.paraschiv@gmail.com

mereucutine
•  11.03.2010 12:38:10

ce bune trebuie sa fie!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale cu pasat si ciolan afumat