Sarmale cu pasat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu pasat

Ingrediente

  • 700-800gr carne de porc taiata cubulete foarte mici
  • 200 gr slaninuta afumata taiata cubulete
  • 1 cana jumari taiate si ele cubulete
  • 500 gr pasat
  • 2-3 cepe mari
  • 1 lingura untura
  • piper,boia,condimente pentru sarmale
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 os afumat
  • varza acra

Mod de preparare

Pasatul se lasa la inmuiat in apa calda 2-3 ore.Ceapa se caleste in untura(daca nu vrem untura-folosim ulei) se adauga pasatul scurs bine de apa,adaugam carnea,jumarile si slaninuta.Condimentele se dauga si ele,pasta de tomate si se mai lasa 2-3 min pe foc amestecand pentru a nu se prinde.
Curatam frunzele de varza de cotor si le pregatim ca de obicei pentru sarmale.Impachetam sarmalele pe care le asezam in oala.Intre ele vom aseza si osul
Se fierb la foc mic pana cand este fiarta umplutura.
Se servesc cu sau fara smantana.Eventual cu un bot de mamaliga..
.Ce este pasatul? Nimic mai simplu-un substitut al orezului obtinut din boabe de porumb macinate grosier,cernute apoi pentru a indeparta faina.
Mie imi plac foarte mult si mai ales pentru ca in compozitie eu nu pun carne macinata si taiata in cubulete foarte mici cu cutitul,adauga jumari,slaninuta afumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola