1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne.
2. Din faina, lapte, sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.
3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.
4. Fiecare clatita se acopera cu foia de carne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.
5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).
6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.
7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii