Rata cu Varza Murata la Cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rata cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza murata de 15 kg
  • 1 varza proaspata de 2 kg
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lta piper negru macinat
  • 1 lta cimbru
  • 1 lta boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cana de 300 ml suc de rosii
  • 1 cana de apa fiarta sau plata
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei pentru calit varza

Mod de preparare

1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute.

2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei.

3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul.

4. Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.

5. Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C (intre treapta 5 si 6 la cuptorul cu gaz) pentru 1 ora, dupa care se scoate tava din cuptor si se descopera carnea cu fata la foc :)) ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C (treapta 4 la cuptorul cu gaz) o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace.

Pofta mare!!!
Fierbinte :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola