Pulpe de pui umplute

Complexitate
redusa
Pulpe de pui umplute

Ingrediente

  • pulpe pui
  • 150 gr cas de oaie sau cascaval
  • 1 dovlecel
  • busuioc proaspat sau uscat
  • piper, sare
  • 250 gr smantana
  • 150 ml bulion
  • 1 lingura faina
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Cu degetul sau coada de la lingura de lemn desfacem pielea de pe pulpa de pui.

Dovlecelul il taiem cubulete marunte, casul il dam pe razatoarea mare. Se amesteca dovlecelul cu casul si codimentam cu sare, piper si 1 lingurita de busuioc uscat(se poate folosi si busuioc proaspat , frunzele , care se taie marunt). Cu acest amestec umplem pe sub piele pulpele, dar sa avem grija sa nu umplem cu foarte multa umplutura deoarece la prajit poate sa crape pielea. Dupa ce sunt umplute se coase pielea sau se prinde cu scobitori.

Pe 150 ml ulei prajim pulpele pe ambele parti,apoi le scoatem deoparte.

In uleiul in care am prajit pulpele adaugam bulionul care se codimenteaza cu sare, piper, si busuioc. Se aseaza inapoi pulpele si se toarna peste supa de carne sau apa cat sa fie un pic acoperite pulpele. Se lasa la fiert, la foc mic, eventual se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand pulpele sunt fierte, separat se amesteca 1 lingura faina cu smantana se adauga treptat din zeama in care fierb pulpele sa il diluam. Se toarna apoi peste pulpe si se lasa sa mai dea un clocot.

Se poate servi cu cartofi natur, pireu de cartofi, paste, etc ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie