Cu degetul sau coada de la lingura de lemn desfacem pielea de pe pulpa de pui.
Dovlecelul il taiem cubulete marunte, casul il dam pe razatoarea mare. Se amesteca dovlecelul cu casul si codimentam cu sare, piper si 1 lingurita de busuioc uscat(se poate folosi si busuioc proaspat , frunzele , care se taie marunt). Cu acest amestec umplem pe sub piele pulpele, dar sa avem grija sa nu umplem cu foarte multa umplutura deoarece la prajit poate sa crape pielea. Dupa ce sunt umplute se coase pielea sau se prinde cu scobitori.
Pe 150 ml ulei prajim pulpele pe ambele parti,apoi le scoatem deoparte.
In uleiul in care am prajit pulpele adaugam bulionul care se codimenteaza cu sare, piper, si busuioc. Se aseaza inapoi pulpele si se toarna peste supa de carne sau apa cat sa fie un pic acoperite pulpele. Se lasa la fiert, la foc mic, eventual se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand pulpele sunt fierte, separat se amesteca 1 lingura faina cu smantana se adauga treptat din zeama in care fierb pulpele sa il diluam. Se toarna apoi peste pulpe si se lasa sa mai dea un clocot.
Se poate servi cu cartofi natur, pireu de cartofi, paste, etc ....
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii