Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza

Postat pe: 23-10-2011
(0)

Ingrediente

Pt pui:
6 picioare de pui dezosate
100 ml vin alb
50 ml suc proaspat de lamaie
3 linguri boia dulce
1 lingurita boia de chilli
3 cepe medii
3 catei de usturoi
3 linguri ulei
sare
piper
Pt sosul de prune:
1/2 kg prune
150 ml vin alb
2 linguri zahar brun
putina boia de chilli
Pt crema de branza:
300 g branza grasa de vaci
50 g unt moale
4 catei usturoi
2 cepe verzi
50 ml suc de lamaie proaspat
1 lingura ulei
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pregatirea puiului:
Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul
Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.
Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.

Pregatirea sosului de prune:
Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.

Pregatirea cremei de branza:
Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.
Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.
Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.
Pentru un sos de prune reusit se aleg prune ferme, nu foarte coapte pentru a fi dulci-acrisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza