Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper.
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Asezati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare.
Dupa care asezati intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine.
* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma.
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii.
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.
Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaVara, salatele ocupă primul loc în topul preferinţelor. Diversitatea de fructe şi legume proaspete te duc cu gândul la...
Salată de vară cu avocadoReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii