Se porneste cuptorul la 200 de grade, si in timp ce sa icalzeste cuptoru, ardeiul de taie in 2 se curata si se taie fisii subtiri. Ceapa, se taie in doua si la fel fisii subtiri, usturoiul se toaca foarte marunt, morcovul sa da prin razatoare, ciupercile daca sunt proaspeti se fierb mai intai, daca sunt de la conserva se scurg bine de zeama. Rosia se docojeste si se toaca marunt... Sa nu uitam ardeiul, ceapa, si morcovul sa le trecem prin putin ulei dar nu prea mult...
Puiul se da prin ulei si dupa prin mirodeniile dorite, sare, putin piper... intr-o tava mai spatioasa de cuptor, se toarna putin ulei cat sa acopere fundul, se pune frunza de dafin, (se mai poate folosi 2 frunze mai mici sub fiecare piept de pui) si se aseaza puiul cu partea lucioasa in jos... dupa vin ardeiul, ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile si rosia la sfarsit. Se presareaza cu putina sare si piper.
Cand e cuptorul gata se da la cuptor pe cca. 20min. Dupa scoatem tava din cuptor si amestecam putin legumele si scoatem puiul la suprafata cu partea lucioasa in sus... mai lasam 20 min la cuptor. Daca vi se pare ca puiul devine cam uscat la suprafata ungem dupa cca. 10min cu putin ulei...
PS. Aceasta reteta se poate prepara si cu pulpe de pui sau doar ca timpul va fi mai lung la preparare sau un muschi fain de porc... din nou timpul de coacere va fi mai lung...
Se serveste cald cu orice garnitura de cartofi sau orez, se potriveste destul de bine si cu mamaliguta...
Pofta buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii