PreaMancare Ceheasca II

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PreaMancare Ceheasca II

Ingrediente

  • JAMBON AFUMAT FIERT IN ZEAMA DE VARZA sau BORS
  • 1/2 kg jambon afumat, fara os
  • O capatzana de varza
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • Piper si ienibahar boabe
  • Cimbru (dafin, dar eu prefer fara)
  • Radacinoase ca pt supa (morcov, patrunjel, telina)

Mod de preparare

Legam fedeles jambonul pt a-l pastra rotund in timpul fierberii. Il asezam intr-o oala impreuna cu toate ingredientele: ceapa, usturoiul, piperul, ienibaharul, cimbrul si legumele. Turnam zeama de varza sau borsul, pana la jumatatea jambonului, acoperim si fierbem pana devine moale la incercarea cu furculita (la jumatatea timpului, daca nu aveti oala sub presiune, intoarceti jambonul pe cealalta parte).

Iarna, cand avem varza murata, invelim jambonul si in cateva frunze (eu am in congelator frunze de varza murata - acolo merge ultima varza din butoias - pt ca si friptura de curcan iese mult mai frageda cand e invelita pasarea asta, in frunze de varza murata)

Dupa ce a fiert si e gata, il scoatem, pescuim din zeama ramasa ceapa si legumele intregi (le puteti pasa, eu pun vegeta de casa deci nu arunc acele legume) si punem la fiert feliile de varza (acra sau dulce, de care avem)

In timp ce ele fierb, noi facem o ingroseala din faina+apa sau bors+boia de ardei dulce si cand varza e fiarta, ingrosam si mai lasam pe foc doar pana faina isi face rostul. Amestecam, dar foarte gentil, sa nu stricam forma feliilor de varza.

Recuperam jambonul, il feliem si servim alaturea mancarica de varza.
Trebuie sa impart reteta in doua, fiindca e prea stufoasa: de altfel se pot prepara si manca separat,
cu totul si cu totul de aur!

Cum spuneam pe forum, in preambul, se poate manca separat jambonul cu varza dar si impreuna cu friptura de ratza (se potrivesc foarte bine laolalta)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie