PreaMancare Ceheasca II

Postat pe: 04-10-2010
(0)

Ingrediente

JAMBON AFUMAT FIERT IN ZEAMA DE VARZA sau BORS
1/2 kg jambon afumat, fara os
O capatzana de varza
o ceapa
3-4 catei de usturoi
Piper si ienibahar boabe
Cimbru (dafin, dar eu prefer fara)
Radacinoase ca pt supa (morcov, patrunjel, telina)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Legam fedeles jambonul pt a-l pastra rotund in timpul fierberii. Il asezam intr-o oala impreuna cu toate ingredientele: ceapa, usturoiul, piperul, ienibaharul, cimbrul si legumele. Turnam zeama de varza sau borsul, pana la jumatatea jambonului, acoperim si fierbem pana devine moale la incercarea cu furculita (la jumatatea timpului, daca nu aveti oala sub presiune, intoarceti jambonul pe cealalta parte).

Iarna, cand avem varza murata, invelim jambonul si in cateva frunze (eu am in congelator frunze de varza murata - acolo merge ultima varza din butoias - pt ca si friptura de curcan iese mult mai frageda cand e invelita pasarea asta, in frunze de varza murata)

Dupa ce a fiert si e gata, il scoatem, pescuim din zeama ramasa ceapa si legumele intregi (le puteti pasa, eu pun vegeta de casa deci nu arunc acele legume) si punem la fiert feliile de varza (acra sau dulce, de care avem)

In timp ce ele fierb, noi facem o ingroseala din faina+apa sau bors+boia de ardei dulce si cand varza e fiarta, ingrosam si mai lasam pe foc doar pana faina isi face rostul. Amestecam, dar foarte gentil, sa nu stricam forma feliilor de varza.

Recuperam jambonul, il feliem si servim alaturea mancarica de varza.
Trebuie sa impart reteta in doua, fiindca e prea stufoasa: de altfel se pot prepara si manca separat,
cu totul si cu totul de aur!

Cum spuneam pe forum, in preambul, se poate manca separat jambonul cu varza dar si impreuna cu friptura de ratza (se potrivesc foarte bine laolalta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara PreaMancare Ceheasca II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei PreaMancare Ceheasca II