Piept de rata cu portocale

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

12 portii: 8 portocale
250 mlvin alb sec
zahar
3 cuisoare
1/2 lingurita boabe de piper
1 legatura corindru
6 fileuri piept de rata(cca300g)
piper
sare
125mlsupa

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h
Spalati portocalele cu apa fiarta, apoi stergeti-le cu un prosop de bucatarie.Radeti coaja de la una dintre ele si stoarceti ambele fructe. Dati in fiert sucul cu vin,zahar,cuisoare,boabe de piper. Lasati-l sa se raceasca.Spalati coriandru,tocati-l,adaugati-l peste sos. Spalati carnea,stergeti-o si piperati-o. Crestati carnea si lasati-o sa se marineze peste noapte(cca 8 ore) in zeama de portocale. Scoateti carnea si condimentati-o. Se paseaza marinata. Curatati si taiati in felii 4 portocale. Prajiti carnea aproximativ 10 min. cu pielea spre interior,intoarceti-o si mai prajiti-o 10-15 min. Scoateti carnea din tigaie,infasurati-o in aluminiu si lasati-o 10 min. Taiati pieptul de rata felii subtiri. Stoarceti 2 portocale si amestecati sucul obtinut impreuna cu marinata,supa si zeama de la friptura. Dati in fiert amestecul si adaugati feliile de portocala. Incalziti bine. Feliile de carne de rata se aseaza decorativ impreuna cu cele de portocale. Stropiti din belsug cu sos
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de rata cu portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de rata cu portocale