Piept de Pui pe Pat de Legume

Postat pe: 10-12-2010
(1)

Ingrediente

Un piept mare de pui dezosat (sau doua mai mici)
cateva betisoare de bambus
2 ardei grasi galbeni
2 ardei grasi verzi
5-6 rosii
un morcov
o telina mica
6-7 catei de usturoi
4-5 cepe rosii
500 g ciuperci proaspete Champignion
50 ml ulei de masline
un praf de sare
ierburi aromatice de la Provence
un praf de piper
un praf de boia (dulce sau iute
dupa preferinta
cateva fire de patrunjel verde
2 foi de dafin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze

2. Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete.

3. Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline.
Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin.

Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de Pui pe Pat de Legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adi
•  22.02.2011 21:46:32

Arata demential! Bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de Pui pe Pat de Legume