Piept de Pui pe Pat de Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de Pui pe Pat de Legume

Ingrediente

  • Un piept mare de pui dezosat (sau doua mai mici)
  • cateva betisoare de bambus
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 ardei grasi verzi
  • 5-6 rosii
  • un morcov
  • o telina mica
  • 6-7 catei de usturoi
  • 4-5 cepe rosii
  • 500 g ciuperci proaspete Champignion
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • ierburi aromatice de la Provence
  • un praf de piper
  • un praf de boia (dulce sau iute
  • dupa preferinta
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

1. Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze

2. Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete.

3. Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline.
Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin.

Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura