Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui

Postat pe: 27-11-2010
(0)

Ingrediente

2 piepti de pui, dezosati
Condimente I:
Coriandru pisat
Piper pisat
Sare
Miere
Condimente II
Tarhon
Nucsoara
Codite de telina
Sare
Miere

Mod de preparare

Pentru ca scriu pt a treia oara reteta (timp in care pana si pozele ei s-au pierdut in ether) acum, fara chef si voie buna o rezum: si puiul se poate pastramagi, dar cu alte condimente. Eu am facut doi piepti cu: piper si coriandru, sare si miere; alti doi cu: tarhon, nucsoara si codite de telina, sare si miere. Am tinut pietii mult mai mult timp in vin (de teama salmonelei) de dimineata pana seara, inainte de-ai pregati pentru masajul de condimente (de unde si pozele mele oparite facute seara).

Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.

Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)

Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la iuliajewel

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui