Ingrediente
● 2 piepti de pui, dezosati |
● Condimente I: |
● Coriandru pisat |
● Piper pisat |
● Sare |
● Miere |
● Condimente II |
● Tarhon |
● Nucsoara |
● Codite de telina |
● Sare |
● Miere |
Mod de preparare
Pentru ca scriu pt a treia oara reteta (timp in care pana si pozele ei s-au pierdut in ether) acum, fara chef si voie buna o rezum: si puiul se poate pastramagi, dar cu alte condimente. Eu am facut doi piepti cu: piper si coriandru, sare si miere; alti doi cu: tarhon, nucsoara si codite de telina, sare si miere. Am tinut pietii mult mai mult timp in vin (de teama salmonelei) de dimineata pana seara, inainte de-ai pregati pentru masajul de condimente (de unde si pozele mele oparite facute seara).
Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.
Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)
Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.
Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)
Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany