Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas

Complexitate
redusa
Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas

Ingrediente

  • 1 iepure de casa
  • 1 legaturi ceapa verde (fara tulpina verde)
  • 3 buc ceapa rosie de marime potrivita
  • 3 gogosari (sau ardei gras)
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingura boia dulce
  • 3 linguri untura (sau ulei aproximativ 150 ml)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 7-8 cartofi (cu aproximatie 1/2 kilogram)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Transam iepurele dupa ce l-am spalat in apa rece. Ceapa, verde, ceapa rosie, gogosarii ii taiem cubulete. Usturoiul il feliem. Intr-un vas punem la incins 3 linguri untura pe care vom cali legumele de mai sus enumerate. Adaugam bucatile de iepure, condimentam cu sare, piper si lasam sa dea cateva sfaraituri impreuna. Presaram deasupra 1/2 lingura boia dulce si turnam deasupra apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic (daca carnea nu e bine fiarta si apa a scazut mai putem adauga apa).

In timpul cat carnea fierbe in sosulet curatam cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Daca carnea e fiarta mai bine de jumate adaugam cartofii taiati si foaia de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba impreuna pana si cartofii sunt fierti si inainte de a lua cratita de pe foc adaugam si patrunjelul verde tocat cu care lasam sa dea un clocot (daca mai e nevoie se adauga cate un pic de apa pana sunt bine fierti si cartofii).

Servim alaturi muraturi sau salate de sezon si o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc