Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas

Postat pe: 28-09-2009
(1)

Ingrediente

1 iepure de casa
1 legaturi ceapa verde (fara tulpina verde)
3 buc ceapa rosie de marime potrivita
3 gogosari (sau ardei gras)
4-5 catei usturoi
1 foaie dafin
1/2 lingura boia dulce
3 linguri untura (sau ulei aproximativ 150 ml)
1 legatura patrunjel verde
7-8 cartofi (cu aproximatie 1/2 kilogram)
sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Transam iepurele dupa ce l-am spalat in apa rece. Ceapa, verde, ceapa rosie, gogosarii ii taiem cubulete. Usturoiul il feliem. Intr-un vas punem la incins 3 linguri untura pe care vom cali legumele de mai sus enumerate. Adaugam bucatile de iepure, condimentam cu sare, piper si lasam sa dea cateva sfaraituri impreuna. Presaram deasupra 1/2 lingura boia dulce si turnam deasupra apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic (daca carnea nu e bine fiarta si apa a scazut mai putem adauga apa).

In timpul cat carnea fierbe in sosulet curatam cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Daca carnea e fiarta mai bine de jumate adaugam cartofii taiati si foaia de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba impreuna pana si cartofii sunt fierti si inainte de a lua cratita de pe foc adaugam si patrunjelul verde tocat cu care lasam sa dea un clocot (daca mai e nevoie se adauga cate un pic de apa pana sunt bine fierti si cartofii).

Servim alaturi muraturi sau salate de sezon si o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mutritza
•  10.01.2014 01:06:40

Excelent!!!! Multumim de reteta :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas