Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas

Postat pe: 28-09-2009
(1)

Ingrediente

1 iepure de casa
1 legaturi ceapa verde (fara tulpina verde)
3 buc ceapa rosie de marime potrivita
3 gogosari (sau ardei gras)
4-5 catei usturoi
1 foaie dafin
1/2 lingura boia dulce
3 linguri untura (sau ulei aproximativ 150 ml)
1 legatura patrunjel verde
7-8 cartofi (cu aproximatie 1/2 kilogram)
sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Transam iepurele dupa ce l-am spalat in apa rece. Ceapa, verde, ceapa rosie, gogosarii ii taiem cubulete. Usturoiul il feliem. Intr-un vas punem la incins 3 linguri untura pe care vom cali legumele de mai sus enumerate. Adaugam bucatile de iepure, condimentam cu sare, piper si lasam sa dea cateva sfaraituri impreuna. Presaram deasupra 1/2 lingura boia dulce si turnam deasupra apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic (daca carnea nu e bine fiarta si apa a scazut mai putem adauga apa).

In timpul cat carnea fierbe in sosulet curatam cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Daca carnea e fiarta mai bine de jumate adaugam cartofii taiati si foaia de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba impreuna pana si cartofii sunt fierti si inainte de a lua cratita de pe foc adaugam si patrunjelul verde tocat cu care lasam sa dea un clocot (daca mai e nevoie se adauga cate un pic de apa pana sunt bine fierti si cartofii).

Servim alaturi muraturi sau salate de sezon si o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mutritza
•  10.01.2014 01:06:40

Excelent!!!! Multumim de reteta :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paprikas de Iepure - Nyul Paprikas