Ostropel de Rata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (aprox 1 kg)
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 ceapa
  • -100 g unt
  • -50 g faina
  • -5-6 boabe de piper
  • -sare
  • -1 varf cutit boia
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -200 ml vin alb

Mod de preparare

Rata bine curatata, spalata se transeaza in bucati potrivite, apoi se rumeneste in untul incins, intorcandu-le pe toate partile.
Se adauga apoi ceapa tocata si cand a devenit usor galbuie, faina, amestecand. Se stinge cu putina apa.

Se adauga bulionul, sarea si piperul.

Cand este aproape gata se pune vinul si zeama de lamaie, apoi usturoiul taiat marunt, dupa care se mai dau cateva clocote (5 min.)
La fel se prepara ostropelul de pui sau gasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)