Se pun copanelele la fiert intr-o oala cu apa, se adauga ceapa taiata marunt, putin "secretul gustului" si sare dupa gust. Separat, intr-o tigaie cu coada sau un ceaunel se pune untul la topit si se adauga orezul, amestecand continuu, pana ce orezul capata un aspect putin auriu (5 min. )
Cand s-au fiert copanelele se dau jos de pe os si se adauga peste orezul din tigaie peste care se mai pun 3 cani din zeama in care a fiert. Nu se amesteca deloc, se lasa asa si se da la cuptor la foc potrivit (140 grade) pana ce nu mai bolboroseste deloc.
Se poate servi cu castraveti la otet!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii