Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Complexitate
redusa
Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Ingrediente

  • (pentru 3-4 persoane):
  • 8 felii carne de vita taiata in fasii mai subtiti (circa 3mm),de preferat pulpa
  • spaghete groase de calitate superioara (cele care se fierb in 10-12 minute)
  • 1 buc ceapa
  • 3 cescute ketchup clasic (sau salsa Rubra produs Cirio-marca italiana)
  • 2 linguri maioneza
  • 1 cescuta suc de rosii(1 lingurita concentrat)
  • 3 linguri ulei masline sau floarea -soarelui
  • supa de carne sau zarzavat preparata din 1/2 cub concentrat
  • parmezan (cascaval)

Mod de preparare

Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece.

Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc.

Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte.

In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa.

Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa.

Lasam sa fiarba ,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata.

Este important sa utilizam spaghete destul de groase si de buna calitate, asa incat, sa nu se rupa la fierbere. Carne sa fie destul de subtire, asa se face mai repede si nici spaghetele nu se flescaiesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura