Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
50 gr de unt
1 lingurita cimbru uscat
1 cana de vin rosu
1/2 cana de apa
1 lingura rasa pasta de tomate
sare
piper
1 lingurita boia dulce
2 catei de usturoi
Pentru sos:
150 gr iaurt 0,1 % grasime
5 linguri de smantana
200 gr ciuperci taiate
2 castraveti murati
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie.
Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper.
Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile.
Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor.
Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava.
Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta.
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.
Sosul:
Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Castravetii murati ii facem cubulete.
Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust.
Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci