Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
50 gr de unt
1 lingurita cimbru uscat
1 cana de vin rosu
1/2 cana de apa
1 lingura rasa pasta de tomate
sare
piper
1 lingurita boia dulce
2 catei de usturoi
Pentru sos:
150 gr iaurt 0,1 % grasime
5 linguri de smantana
200 gr ciuperci taiate
2 castraveti murati
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie.
Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper.
Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile.
Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor.
Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava.
Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta.
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.
Sosul:
Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Castravetii murati ii facem cubulete.
Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust.
Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci