Musaka cu Besamel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaka cu Besamel

Ingrediente

  • 8-9 vinete, 4-5 cartofi
  • 3 cepe mari uscate,
  • 1 kg carne de vita tocata
  • 1 cana suc de rosii, 1 cana ulei
  • 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita scortisoara, sare, piper
  • Pentru besamel:
  • 10 linguri rase faina, 1 litru lapte, 2 linguri unt, 2 galbenusuri, sare , piper alb
  • branza rasa (pecorino, parmezana)

Mod de preparare

Vinetele le taiem felii(1 cm), le saram si le lasam o ora . Dupa o ora le spalam si le asezam pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptor la grill pe ambele parti.

Cartofii ii curatam si ii taiem felii ca la cipsuri dar nu la fel de subtiri, ii prajim in ulei si-i scoatem pe hartie de bucatarie.
Ceapa o dam prin razatoare, o punem la calit impreuna cu uleiul. Carnea o amestecam cu 1/2 cana apa si o adaugam peste ceapa , lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea.

Adaugam apoi sucul de rosii, sarea, piperul, scortisoara si nucsoara. Lasam sa fiarba pana nu mai are deloc zeama.
Besamelul: punem laptele la fiert dar mai oprim o cana. Intr-un bol amestecam faina cu cana cu lapte pana se face o crema fara cocoloase. Apoi o turnam peste laptele care intre timp sa incalzit bine, amestecam tot timpul pana se intareste si incepe sa fiarba. Totul se face la foc mic. Dam de pe foc si adaugam galbenusurile, sarea, piperul alb si untul.

Intr-un pirex uns cu unt asezam cartofii feliati, un strat de vinete , carnea tocata, restul de vinete, presuram cu putina branza rasa, turnam besamelul si iar punem branza rasa. Dam la cuptor la 180*C pentru o ora.
Se serveste cu branza rasa deasupra si salata de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola