Musaka cu Besamel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaka cu Besamel

Ingrediente

  • 8-9 vinete, 4-5 cartofi
  • 3 cepe mari uscate,
  • 1 kg carne de vita tocata
  • 1 cana suc de rosii, 1 cana ulei
  • 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita scortisoara, sare, piper
  • Pentru besamel:
  • 10 linguri rase faina, 1 litru lapte, 2 linguri unt, 2 galbenusuri, sare , piper alb
  • branza rasa (pecorino, parmezana)

Mod de preparare

Vinetele le taiem felii(1 cm), le saram si le lasam o ora . Dupa o ora le spalam si le asezam pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptor la grill pe ambele parti.

Cartofii ii curatam si ii taiem felii ca la cipsuri dar nu la fel de subtiri, ii prajim in ulei si-i scoatem pe hartie de bucatarie.
Ceapa o dam prin razatoare, o punem la calit impreuna cu uleiul. Carnea o amestecam cu 1/2 cana apa si o adaugam peste ceapa , lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea.

Adaugam apoi sucul de rosii, sarea, piperul, scortisoara si nucsoara. Lasam sa fiarba pana nu mai are deloc zeama.
Besamelul: punem laptele la fiert dar mai oprim o cana. Intr-un bol amestecam faina cu cana cu lapte pana se face o crema fara cocoloase. Apoi o turnam peste laptele care intre timp sa incalzit bine, amestecam tot timpul pana se intareste si incepe sa fiarba. Totul se face la foc mic. Dam de pe foc si adaugam galbenusurile, sarea, piperul alb si untul.

Intr-un pirex uns cu unt asezam cartofii feliati, un strat de vinete , carnea tocata, restul de vinete, presuram cu putina branza rasa, turnam besamelul si iar punem branza rasa. Dam la cuptor la 180*C pentru o ora.
Se serveste cu branza rasa deasupra si salata de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola