Momite de Curcan

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

300 gr momite curcan
200 gr ceapa
80 gr rama(unt)
100 ml vin alb sec
100 ml bulion
1 foaie dafin
piper
1/4 lingurita coriandru
sare
zeama de lamaie facultativ
se mai pot pune alaturi de coriandru si ienibahar
sau nucsoara daca doriti

Mod de preparare

Ceapa se taie felii subtiri si se caleste cu 1/2 lingurita sare pe 80 gr unt incins pana devine lucioasa. Daca momitele sunt prea mari le taiem in 2. Le punem peste ceapa calita si lasam sa se prajeasca 5-6 minute pe fiecare parte avand grija ca ceapa sa nu arda punem piper macinat, coriandrul macinat 1/4 lingurita.

Incercam cu o furculita daca momitele sunt moi si atunci adaugam 100 ml vin alb sec si 100 ml bulion si 1 foaie dafin. Se lasa la foc mic pana mai scade sosul si se serveste cu pireu de cartofi.

Este deosebit de bun daca peste sosul din farfurie stoarceti si un pic de zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Momite de Curcan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  28.02.2013 15:05:29

Cred ca mai degraba sant fudulii de curcan si nu ma deranjeaza ca le spui asa.Mie imi plac indiferent de cum le zici.Numai lauda .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Momite de Curcan