Marinata Vesnica

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ardei rosii copti
  • Ardei iute uscat si afumat
  • Sare
  • Zahar
  • Piper alb
  • Sos Worchester

Mod de preparare

Va dau aici o reteta de marinare a carnurilor, care pastreaza carnea nealterata si timp de o saptamana, chiar mai mult - in cazul pulpei de vita de exemplu.

Coaceti ardei rosii, capia sau gogosari si curatiti de coaja si samburi (e bine sa aveti in congelator, tot timpul anului cateva pungulite cu ardei copti si curatiti, fiindca si iarna poate vreti sa faceti acest fel de marinata)

Mixati in robotul de bucatarie ardeii copti, impreuna cu sarea, zaharul, piperul si sosul Worchester. Daca il vreti mai picant, adaugati cateva aschii de ardei iute uscat, preferabil afumat (treceti-l prin flacara si imediat se va afuma, daca nu aveti deja o funie de ardei iuti afumati)

Asezati in acest "sos" bucatile de carne si lasati-le cel putin peste noapte, 12 ore.
Marinata se poate intrebuinta si ca sos pentru paste, pizza ori, pur si simplu - un gravy.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc