Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute.
Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa taiata marunt si morcovul ras si se prajesc 2 minute, se acopera cu apa si se lasa sa dea 1-2 clocote.
Se adauga carnea, maslinele, foile de dafin si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. o punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.
Cand este aproape gata, adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul. Acum se poate adauga verdeata, daca va place.
Optional: se serveste cu salata de rosii, castraveti, bucatele de branza, masline, stropite cu un pic de ulei, coriandru proaspat macinat si sare.
Pofta Buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii