Iepure salbatic pregatit frantuzeste

Postat pe: 29-01-2009
(0)

Ingrediente

1,5 kg iepure
250 ml ulei
100 ml vin alb
20 ml bulion
7 g piper boabe
3 g foi dafin
300 g telina
200 g morcov
150 g ciuperci conserva
150 g ceapa
10 g faina
smantana pentru servit(optional)
verdeata,tocata marunt(dupa preferinta)

Mod de preparare

Carnea de iepure,marinata si zvantata se imparte in 10 portii,se prajeste in ulei,se scoate si se pune deoparte.
In acelasi ulei,se prajeste pe rand,telina,taiata felii rotumde,morcovul,taiat rotund,si ciupercile.
Zarzavatul astfel pregatit este pus deoparte.
Ceapa curatata se rade si se pune la fiert impreuna cu carnea.
Cand carnea este fiarta,se adauga vinul,mirodeniile,faina desfacuta in apa rece,precum si telina,morcovul si ciupercile.
Totul se da la cuptor,pentru aproximativ 15 min.
Se serveste calda,cu smantana deasupra,sau ca atare, cu verdeata,tocata marunt.


Se recomanda un vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iepure salbatic pregatit frantuzeste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iepure salbatic pregatit frantuzeste