Spinarea de iepure dupa ce a fost tinuta in marinata pentru fezandare,se aseaza intr-o tava,se sareaza si se rastoarna peste ea grasime incinsa,apoi se da la cuptor, sa se friga, la foc iute.
Atentie,grasimea nu trebuie sa se arda.De aceea, peste friptura se pune putina apa si, dupa gust,cateva linguri de vin alb ,sec.
Cand friptura este gata,se scoate,se aseaza pe un platou,iar in sosul ramas se pune smantana,se ia imediat de pe foc,se omogenizeaza si se pune in sosiera.
Intre timp se fierb in apa castanele,pana se inmoaie bine,se curata,apoi se trec prin sita(sau prin masina de tocat,sau se mixeaza)si se prepara din ele un pireu cu unt si lapte,asemenea pireului de cartofi.
Se aseaza pe un platou oval,la mijloc spinarea de iepure,jur-imprejur pireul de castane,impodobit cu buchetele de verdeata,cu felioare foarte subtiri de gogosari si cu sferturi de masline.
Sosul se serveste separate,in sosiera.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii