Iepure salbatic cu castane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg muschi de la spinarea iepurelui
  • -80 g margarina
  • -1 kg castane comestibile
  • -100 g unt
  • -200 ml lapte
  • -100 g smantana
  • -100 ml vin alb
  • -verdeata
  • -6 masline
  • -1 gogosar
  • -sare

Mod de preparare

Spinarea de iepure dupa ce a fost tinuta in marinata pentru fezandare,se aseaza intr-o tava,se sareaza si se rastoarna peste ea grasime incinsa,apoi se da la cuptor, sa se friga, la foc iute.
Atentie,grasimea nu trebuie sa se arda.De aceea, peste friptura se pune putina apa si, dupa gust,cateva linguri de vin alb ,sec.
Cand friptura este gata,se scoate,se aseaza pe un platou,iar in sosul ramas se pune smantana,se ia imediat de pe foc,se omogenizeaza si se pune in sosiera.
Intre timp se fierb in apa castanele,pana se inmoaie bine,se curata,apoi se trec prin sita(sau prin masina de tocat,sau se mixeaza)si se prepara din ele un pireu cu unt si lapte,asemenea pireului de cartofi.
Se aseaza pe un platou oval,la mijloc spinarea de iepure,jur-imprejur pireul de castane,impodobit cu buchetele de verdeata,cu felioare foarte subtiri de gogosari si cu sferturi de masline.
Sosul se serveste separate,in sosiera.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura