Hachis Parmantier

Complexitate
redusa
Hachis Parmantier

Ingrediente

  • 800 g - 1 kg de cartofi roz (puteti folosi si altfel dar sunt de preferat cei ce nu absorb foarte mult lichid)
  • 50 g de unt
  • 200 ml de lapte cald
  • 500 g de carne tocata de vita (sau amestec)
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cutie de 400 g de rosii in bulion
  • 300 ml de vin alb
  • 2-3 firicele de cimbru
  • nucusoara
  • sare, piper
  • cascaval ras

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiam in cuburi mijlocii. Ii punem la fiert cu apa si sare. Cand sunt gata ii dam deoparte si pregatim un piure in care incorporam 40 g de unt si laptele, daca mai este nevoie inca putina apa de la fiertura lor. Asezonam si parfumam cu nucusoara. Piureul obtinut trebuie sa se tina, sa nu fie foarte moale.

Taiam ceapa, usturoiul si morcovul maruntel, le asezam intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si lasam pe foc pana cand ceapa devine aurie. Adaugam carnea tocata, amestecam, parfumam cu cimbru si asezonam. Inundam totul cu vinul alb si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam rosiile in bulion. Lasam sa fiarba pana cand sosul este foarte bine scazut si carnea este tandra. Verificam asezonarea, dam deoparte.

Ungem cu unt un vas ce merge la cuptor si asezam un rand de piure, continuam cu carnea si acoperim cu inca un strat de piure. Presaram cascaval (eu am mai adaugat si cateva bucatele marunte de unt) si dam la cuptorul incins la 200 grade C timp de 20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Servim caldut cu salata verde alaturi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie