Fish and chips

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

2 File peste alb (ex pangasius)
600 gr Cartofi (congelati)
80 gr maioneza
20 ml otet
5 catei usturoi
cimbru
piper
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Reteta este o adaptare pt 2 persoane a traditionalei "Fish and chips" englezesti, mai rapida si ceva mai dietetica dar la fel de buna.

Intr-o tava se pune o foaie de pergament si in jumatate de tava se pun cartofi taiati pai (eu am folosit cu succes congelati), in cealalta jumatate 2 fileuri de peste alb invelite fiecare in pergament si presarate cu sare si putin ulei. Atat cartofii cit si fileurile de pangasius pot fi puse in tava nedecongelate.Se pune tava in cuptor.

apoi va apucati de sos:
Se piseaza usturoiul intr-o cana cu sare si cimbru, cind s-au omogenizat, se adauga otetul (eu am folosit balsamic dar nu e obligatoriu) si apoi maioneza.

Daca fileurile sint congelate ele vor lasa cam 50% din volumul lor apa, asha ca la fiecare 5-7 minute scoateti tava din cuptor apucati usurel file-urile invelite in pergament, scurgeti apa rezultata din decongelarea lor si rascoliti cartofii ca sa se coaca uniform (cam de 3 ori trebuie repetat) avand grija ca fileurile sa aibe mereu un pic de ulei pe ele si sare (se adauga de fiecare data cind le scurgeti un strop de ulei + sare)
in aprox 20 de minute vor fi gata simultan cartofii si pestele,

se serveste cu sos si niscai bere rece ;-)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fish and chips" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  04.09.2009 17:35:10

Ce grozava reteta !
Si se face deodata si pestele si cartofii !
Multumesc pentru reteta !
Continua tot asa.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fish and chips